Pristagare 2023

Prisutdelningen sker vid akademins högtidssammankomst 3 oktober i Göteborg.

Sample text. Click to select the Text Element.

Sample text. Click to select the Text Element.

Gruppen Forskning-Utbildning-Media:

Mats Ahlberg

En kreativ kock och yrkeslärare som har gåvan att se, uppmuntra och utveckla talanger och inspirera till fortsatt utveckling inom yrket.


Sample text. Click to select the text box. Click again or double click to start editing the text.

Producentgruppen:

Janne Bark

Blåmusslan kallas Havets Superhjälte, en klimatsmart delikatess med näringsrikt superprotein. En sådan hjälte behöver dock upptäckas, stödjas, utvecklas för att få sin rättmätiga plats i vår gastronomi. Den rollen har Janne Bark i utomordentlig grad fyllt och därmed berikat den västsvenska gastronomin till glädje för oss alla.


Sample text. Click to select the text box. Click again or double click to start editing the text.

Restaurang-  och konditorgruppen:

Karin Hermansson 

En intensiv eldsjäl som inspirerat förskolebarn att upptäcka och uppskatta mångfalden i smaker, inte minst i nyskapade rätter med råvaror från havet.


Sample text. Click to select the text box. Click again or double click to start editing the text.