Akademins pristagare 2006.

Kompromisslös gastronomi belönas

Västra Gastronomiska Akademin belönar på onsdag den 17 maj 2006 ett antal personer som bidragit till ökade kunskaper och förändrade attityder till svensk matkultur. 

Prisutdelningen förrättas av landshövdingen i Västra Götalands län, Göte Bernhardsson, samt Akademins preses Birgitta Rasmusson i samband med akademins årshögtid på residenset i Göteborg.

Akademins Stora Pris går i år till:

Kökschef Hans Borén, Restaurang 28+ i Göteborg
Akademins motivering lyder:

”Hans Borén skapar med osviklig kreativitet raffinerade och harmoniska rätter av högklassiga produkter, valda med största omsorg, kunnande och medvetenhet”

Hans Borén är född och uppvuxen i Göteborgstrakten och utbildade sig tidigt till kock på restaurangskolan i Kungsbacka. Han har arbetat på och hämtat sina erfarenheter från bl.a. Grand Hotell Saltsjöbaden, Grythyttan, Gyldene Freden och Restaurang Gourmet, samtliga under kökschefen Stefan Bjurs ledning, innan han återvände till Göteborg och Västsverige till dåvarande The Place. Första kökschefsjobbet var mot mitten av 90-talet på Hos Pelle och är nu, sedan ett decennium, på stjärnrestaurangen Rest. 28+ i Göteborg där han med fast och kompromisslös hand styr ett av Sveriges mest renommerade gourmetkök. 

Kontaktuppgifter:
Hans Borén, 28plus.se/sv/, Rest. 28+, 031- 20 21 61, 0733- 82 16 16