Utdelat den 28 september vid Akademiens högtidssammankomst.
Klicka i bilderna för större format.
Fler bilder finns
Professor vid institutionen för Biologi och miljövetenskap vid Göteborgs universitet, pris för: ”utomordentliga insatser som forskare, föreläsare, opinionsbildare kring blå mat och hållbar marin miljö”.
Läs mer på Göteborgs universitets hemsida
Bild: Peter Jademyr ©.
Pris för: ”att deras banbrytande insatser gett bohuslänska ostron en framträdande plats i den västsvenska gastronomin”.
Pris för: ”att deras banbrytande insatser gett bohuslänska ostron en framträdande plats i den västsvenska gastronomin”. Läs mer på deras hemsida
Läs mer på deras hemsida
Pris för: ”En skicklig bagare, konditor och företagsutvecklare med stort engagemang för hantverket och för den bygd hon verkar i”. Läs mer om Teres i en artikel i Bohusläningen. Rebecka Höglund och Simone Olsson tog emot priset för Teres och Hamnbageriet.
Läs mer om Hamnbageriet
Pris för: ”En skicklig bagare, konditor och företagsutvecklare med stort engagemang för hantverket och för den bygd hon verkar i”. Läs mer om Teres i en artikel i Bohusläningen. Rebecka Höglund och Simone Olsson tog emot priset för Teres och Hamnbageriet. Läs mer om Hamnbageriet
Akademin har också beslutat att i samband med akademins 25-årsjubileum tilldela sitt jubileumspris till Ulf Wagner för: "Som kreativ kock och framstående oenolog personifierar Ulf Wagner allt vad gastronomi på hög nivå innebär." Akademiens pris är en specialgjord gaffel i glas av Sofia Bergman och Micke Johansson.
Läs mer om Conditori Nordpolen
Syskonen Per Larsson, Tina Henström och Elin Wahll driver Conditori Nordpolen. Priset var ett diplom, "Årets Kakmästare” till Birgitta Rasmussons minne, en sockerkringla i glas, av konstnärerna Sofia Bergman och Micke Johansson samt en prischeck på 50 000 SEK.
Bilder: Peter Jademyr ©.
Operasångaren Marco Stella underhöll pristagare och publik.
De unika priserna, design och formgivning Sofia Bergman, glasblåsning Micke Johansson.
Desserten efter festmåltiden bestod av 7 sorters kakor - Birgitta Rasmussons favoriter!
Denna webbplats använder kakor för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen vid ditt besök. Klicka på "Bekräfta" för att acceptera och fortsätta.