Utdelat den 28 september vid Akademiens högtidssammankomst.
Klicka i bilderna för större format.
Fler bilder finns
Professor vid institutionen för Biologi och miljövetenskap vid Göteborgs universitet, pris för: ”utomordentliga insatser som forskare, föreläsare, opinionsbildare kring blå mat och hållbar marin miljö”.
Läs mer på Göteborgs universitets hemsida
Bild: Peter Jademyr ©.
Pris för: ”att deras banbrytande insatser gett bohuslänska ostron en framträdande plats i den västsvenska gastronomin”. Läs mer på deras hemsida
Pris för: ”En skicklig bagare, konditor och företagsutvecklare med stort engagemang för hantverket och för den bygd hon verkar i”. Läs mer om Teres i en artikel i Bohusläningen. Rebecka Höglund och Simone Olsson tog emot priset för Teres och Hamnbageriet. Läs mer om Hamnbageriet
Akademin har också beslutat att i samband med akademins 25-årsjubileum tilldela sitt jubileumspris till Ulf Wagner för: "Som kreativ kock och framstående oenolog personifierar Ulf Wagner allt vad gastronomi på hög nivå innebär." Akademiens pris är en specialgjord gaffel i glas av Sofia Bergman och Micke Johansson.
Syskonen Per Larsson, Tina Henström och Elin Wahll driver Conditori Nordpolen. Priset var ett diplom, "Årets Kakmästare” till Birgitta Rasmussons minne, en sockerkringla i glas, av konstnärerna Sofia Bergman och Micke Johansson samt en prischeck på 50 000 SEK.
Läs mer om Conditori Nordpolen
Bilder: Peter Jademyr ©.
Operasångaren Marco Stella underhöll pristagare och publik.
De unika priserna, design och formgivning Sofia Bergman, glasblåsning Micke Johansson.
Desserten efter festmåltiden bestod av 7 sorters kakor - Birgitta Rasmussons favoriter!
Denna webbplats använder kakor för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen vid ditt besök. Klicka på "Bekräfta" för att acceptera och fortsätta.