Akademins pristagare 2021

Utdelat den ​28 september vid Akademiens högtidssammankomst.

Klicka i bilderna för större format.

Här

Fler bilder finns

Kristina ”Snuttan” Sundell, Göteborgs Universitet.

Professor vid institutionen för Biologi och miljövetenskap vid Göteborgs universitet, pris för: ”utomordentliga insatser som forskare, föreläsare, opinionsbildare kring blå mat och hållbar marin miljö”.

Läs mer på Göteborgs universitets hemsida

Här

Bild: Peter Jademyr ©.

Havstenssunds ostron Ulrika Lorensson och Mattias Svensson.

Pris för: ”att deras banbrytande insatser gett bohuslänska ostron en framträdande plats i den västsvenska gastronomin”.


Läs mer på deras hemsida

Här

Bild: Peter Jademyr ©.

Hamnbageriet Kungshamn och 
Teres Johansson.

Pris för: ”En skicklig bagare, konditor och företagsutvecklare med stort engagemang för hantverket och för den bygd hon verkar i”. Läs mer om Teres i en artikel i Bohusläningen.

Rebecka Höglund och Simone Olsson tog emot priset för Teres och Hamnbageriet.

Läs mer om Hamnbageriet

Här

Bild: Peter Jademyr ©.

Akademins jubileumspris:    Ulf Wagner.

Akademin har också beslutat att i samband med akademins 25-årsjubileum tilldela sitt jubileumspris till Ulf Wagner för
"Som kreativ kock och framstående oenolog personifierar Ulf Wagner allt vad gastronomi på hög nivå innebär."

Akademiens pris är en specialgjord gaffel i glas av Sofia Bergman och Micke Johansson.


Bild: Peter Jademyr ©.